Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Ascona 400 te koop: de ultieme rallyauto voor jou!

Ascona 400 te koop: de ultieme rallyauto voor jou!

1978 Opel Ascona B 400 Replica - 540 hp - The Whizzer | Refuel.no

ascona 400 te koop

Ascona 400 te koop: het beste van twee werelden

Ligging en omgeving van Ascona 400 te koop

Als je op zoek bent naar een klassieke auto die zowel de stijl van de jaren zeventig als het plezier van het rijden combineert, moet je een kijkje nemen naar de Ascona 400. Niet alleen is het een populaire Opel, hij is ook heel gewild bij liefhebbers van rallywagens die op zoek zijn naar een echte racemachine. De Ascona werd in 1975 geïntroduceerd, en het model groeide al snel uit tot een van de meest gewaardeerde wagens van het merk. Voor de echte fans is er heugelijk nieuws: de Ascona 400 te koop!

Het pand waarin deze wagen te koop is gelegen in Duitsland, maar de Ascona werd al snel ook buiten Duitsland zeer geliefd. Zo zijn er door de jaren heen veel verschillende versies en edities van de auto uitgebracht. Gelukkig is de Ascona 400 nog steeds in zeer goede staat, en beschikbaar voor aankoop.

Beschrijving van het pand en voorzieningen

De Ascona 400 te koop wordt te koop aangeboden via een gerenommeerde Duitse makelaar, bij wie je terecht kunt voor alle informatie over de auto en de verkoop. Het pand dat de Ascona 400 te koop wordt aangeboden, is gelegen in het Duitse Rüsselsheim, waar zich de hoofdzetel van Opel bevindt.

Het pand bevat nog vele andere voertuigen en is van alle nodige voorzieningen voorzien. Zo is het gebouw uitgerust met een grote showruimte, waar de auto mooi gepresenteerd kan worden. Daarnaast is er voldoende parkeergelegenheid voorzien, en is er ook een werkplaats waar eventuele reparaties en onderhoudswerkzaamheden kunnen worden uitgevoerd na de aankoop van de wagen.

De Ascona 400 te koop is in zeer goede staat van onderhoud en is volledig origineel, ook de verf en het interieur. Dit is in grote mate te danken aan de goede zorgen en expertise van de makelaar en zijn team, die alles in het werk stellen om de auto in topconditie te houden.

Interieur en exterieur van Ascona 400 te koop

De Ascona 400 te koop heeft een prachtige buitenkant. Het design van de auto is gebaseerd op de Ascona B en de wagen heeft een sportieve look, die zich uit in details als de luchtinlaat op de motorkap of de achterspoiler.

Het interieur van de Ascona 400 te koop is minstens even indrukwekkend als de buitenkant. Het interieur is ook volledig origineel en is in zeer goede staat. Het interieur is het beste te beschrijven als stijlvol, zonder overbodige franjes.

Bij het instappen merk je meteen hoe comfortabel de zetels zijn, en hoe goed ze de bestuurder omarmen. Ondanks dat de Ascona 400 een sportieve wagen is, moet de bestuurder zich comfortabel voelen in de auto, en dat is zeker het geval bij deze wagen.

Prijs en financieringsmogelijkheden

De Ascona 400 te koop is beschikbaar voor een zeer redelijke prijs gezien de kwaliteit van de wagen en zijn geschiedenis. De vraagprijs is € 68.000. Dit is weliswaar een prijskaartje, maar het is wel een reëel bedrag voor een auto die zo uniek en gewild is.

Mocht je echter niet zoveel geld beschikbaar hebben, is het ook mogelijk om de Ascona 400 te financieren. De makelaar biedt namelijk verschillende mogelijkheden aan in verband met financiering, zodat de eventuele koper deze prachtige wagen toch kan kopen.

Bereikbaarheid van belangrijke faciliteiten

Het pand waarin de Ascona 400 te koop wordt aangeboden, is gelegen in Rüsselsheim, Duitsland. Hier is ook de hoofdzetel van Opel gevestigd. Duitsland kent een uitstekende infrastructuur, waardoor het pand en de wagen makkelijk bereikbaar zijn. Er is voldoende parkeergelegenheid bij het pand beschikbaar en er zijn in de omgeving veel hotels en eetgelegenheden.

Informatie over de makelaar en het aankoopproces

De verkoper van de Ascona 400 te koop is een gerenommeerde Duitse makelaar, die gespecialiseerd is in exclusieve wagens. Het team achter de makelaar streeft er altijd naar om de auto’s in topconditie te houden, zodat ze aan de hoogste verwachtingen van de klanten kunnen voldoen. Ook bij de aankoop van de Ascona 400 te koop wordt de potentiële koper bijgestaan door een deskundige en ervaren makelaar, die alle nodige informatie kan geven over de geschiedenis van de auto en de technische specificaties.

FAQs

Q: Wat is de geschiedenis van de Opel Ascona?
A: De Opel Ascona werd voor het eerst geproduceerd in 1970 als opvolger van de Opel Olympia. Het model kende verschillende generaties, en was populair in Europa als familie- en sportwagen.

Q: Wat is de Opel Ascona B?
A: De Opel Ascona B werd geproduceerd tussen 1975 en 1981 en was de opvolger van de Opel Ascona A. Dit model werd tweemaal verkozen tot “Auto van het Jaar”.

Q: Wat is de Opel Ascona 400?
A: De Opel Ascona 400 is een raceversie van de Opel Ascona. Het model werd geproduceerd van 1980 tot 1982, en was een van de meest iconische rallywagens aller tijden.

Q: Wat is de vraagprijs van de Opel Ascona 400 te koop?
A: De vraagprijs van de Opel Ascona 400 te koop is € 68.000.

Q: Kan ik de Opel Ascona 400 te koop financieren?
A: Ja, het is mogelijk om de Opel Ascona 400 te financieren.

Q: Is de Opel Ascona 400 volledig origineel?
A: Ja, de Opel Ascona 400 te koop is volledig origineel, zowel de verf als het interieur.

Q: Waar bevindt zich het pand waarin de Opel Ascona 400 te koop wordt aangeboden?
A: Het pand waarin de Opel Ascona 400 te koop wordt aangeboden, is gelegen in Rüsselsheim, Duitsland, waar ook de hoofdzetel van Opel zich bevindt.

Keywords searched by users: ascona 400 te koop opel ascona 400, opel ascona 1978, opel ascona b te koop, opel ascona a, opel ascona te koop, opel ascona b 2.0 e sport kaufen, opel ascona b 2.0e sport, opel ascona te koop duitsland

Categories: Top 73 ascona 400 te koop

1978 Opel Ascona B 400 Replica – 540 hp – The Whizzer | Refuel.no

See more here: luongythuhang.com

opel ascona 400

De Opel Ascona 400 was een rallyauto geproduceerd door het Duitse automerk Opel in de jaren 80. Het was een van de meest succesvolle auto’s in de geschiedenis van de rallysport en wordt nog steeds beschouwd als een icoon van de motorsport.

De Ascona 400 was gebaseerd op de Opel Ascona B-serie en werd in 1980 geïntroduceerd als een opvolger van de succesvolle Opel Kadett GT/E. De auto werd ontwikkeld in samenwerking met het Duitse rallyteam van Opel en de legendarische autocoureur Walter Röhrl was een van de belangrijkste testrijders.

De Ascona 400 was uitgerust met een 2,4 liter viercilindermotor met een vermogen van ongeveer 240 pk. Het maximale koppel was 285 Nm bij 5.000 tpm. De motor was gekoppeld aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak die de kracht naar de achterwielen overbracht.

De Ascona 400 werd gebouwd volgens de Group B-regelgeving van de FIA die in 1982 van kracht werd. Dit betekende dat de auto’s in deze klasse aan bepaalde specificaties moesten voldoen, zoals beperkingen op het gewicht, de afmetingen en het vermogen, om de veiligheid van de rijders en het publiek te waarborgen.

Opel nam deel aan het Wereldkampioenschap rally met de Ascona 400 van 1982 tot 1984 en behaalde enkele indrukwekkende resultaten. Het hoogtepunt van de carrière van de Ascona 400 was ongetwijfeld de overwinning in de Rally van Monte Carlo in 1983, waar Walter Röhrl als eerste over de finish kwam.

De auto was ook succesvol in andere rally’s zoals de Safari Rally in Kenia en de RAC Rally in Groot-Brittannië. In beide evenementen behaalde de Ascona 400 het podium.

Het ontwerp van de Ascona 400 was in de eerste plaats gericht op prestaties en functionaliteit in plaats van op uiterlijk. De auto was vrij eenvoudig en had een hoekige vorm met een laag dak en een korte achterkant. De bekende gele en zwarte kleurstelling was een kenmerk van de Opel Motorsport-livery.

De binnenkant van de auto was ook gericht op functionaliteit met een eenvoudig dashboard en een rolkooi voor extra bescherming. De stoelen waren licht en stevig en er was niet veel extra comfort aan boord om het gewicht te verminderen.

Hoewel de Ascona 400 een succesvolle rallyauto was, werd de productie ervan echter in 1984 stopgezet. Dit kwam voornamelijk door de veranderingen in de Group B-regelgeving die de introductie van nieuwe en geavanceerdere rallyauto’s mogelijk maakten.

Desondanks blijft de Opel Ascona 400 een legendarische auto en wordt nog steeds vereerd door rallyfans over de hele wereld. Er zijn nog steeds enkele exemplaren van de auto in het bezit van verzamelaars en liefhebbers die het erfgoed van deze iconische auto’s voortzetten.

FAQs

Wat is de topsnelheid van de Opel Ascona 400?

De topsnelheid van de Opel Ascona 400 was ongeveer 200 km/u.

Hoeveel Opel Ascona 400’s werden er geproduceerd?

Er werden in totaal ongeveer 400 Opel Ascona’s 400 geproduceerd.

Wie waren de belangrijkste coureurs die de Ascona 400 bestuurden?

De Duitse coureur Walter Röhrl was de belangrijkste testrijder en de meest succesvolle coureur met de Ascona 400. Andere bekende coureurs die de auto bestuurden, waren Henri Toivonen, Guy Fréquelin, Timo Salonen en Ari Vatanen.

Welke rally’s heeft de Opel Ascona 400 gewonnen?

De Opel Ascona 400 won de Rally van Monte Carlo in 1983. De auto behaalde ook podiumplaatsen in andere rally’s, zoals de Safari Rally in Kenia en de RAC Rally in Groot-Brittannië.

Is de Opel Ascona 400 nog steeds populair bij verzamelaars en liefhebbers?

Ja, de Opel Ascona 400 wordt nog steeds vereerd door rallyfans over de hele wereld en er zijn nog steeds enkele exemplaren in het bezit van verzamelaars en liefhebbers. De auto is een icoon van de motorsportgeschiedenis en heeft een belangrijke plaats in de rallycultuur.

opel ascona 1978

De Opel Ascona 1978 was een iconische auto van het Duitse automerk Opel. Het was een mid-size auto die tussen 1970 en 1988 in productie was. In dit artikel gaan we dieper in op de geschiedenis van de Opel Ascona 1978, de specifieke kenmerken van het model en enkele veelgestelde vragen over deze auto.

Geschiedenis van de Opel Ascona 1978

De Opel Ascona werd voor het eerst geïntroduceerd in 1970 als opvolger van de Opel Rekord. Het werd geproduceerd als een vierdeurs sedan en was een concurrent van de Ford Taunus en de Volkswagen Passat. In de loop van de jaren werden er verschillende versies van de Opel Ascona uitgebracht, waaronder de tweedeurs sedan, de driedeurs hatchback en de vijfdeurs stationwagon.

In 1978 werd de derde generatie van de Opel Ascona uitgebracht. Het was een volledig nieuw model, dat gebruikmaakte van de voorwielaandrijvingstechnologie van de Opel Kadett. Dit maakte de auto efficiënter en beter geschikt voor de moderne wegen en rijomstandigheden.

Het 1978-model van de Opel Ascona was verkrijgbaar in verschillende carrosserievarianten, waaronder de vierdeurs sedan, de tweedeurs sedan en de driedeurs hatchback. Het model was uitgerust met een breed scala aan motoren, waaronder 1,3 liter, 1,6 liter, 1,9 liter en 2,0 liter benzine- en dieselmotoren.

De Opel Ascona 1978 was populair in Europa en werd geproduceerd in Duitsland, België, Zwitserland, Oostenrijk en Engeland. Het model werd in 1981 opgevolgd door de vierde generatie van de Opel Ascona.

Kenmerken van de Opel Ascona 1978

De Opel Ascona 1978 was een mid-size auto die in verschillende carrosserievarianten verkrijgbaar was. Het toenmalige model had een gestroomlijnde body en was extreem zuinig, wat de auto erg populair maakte.

Motor: De Opel Ascona 1978 had verschillende motoren opties waaronder 1,3, 1,6, 1,9 en 2,0 liter benzinemotoren plus de 1,6 en 2,0 liter dieselmotoren. De motoren waren zeer efficiënt en boden een uitstekend vermogen.

Transmissie: De auto was standaard uitgerust met een handgeschakelde vijfversnellingsbak. In sommige versies was er ook een drietraps automatische transmissie beschikbaar.

Chassis en Ophanging: De Opel Ascona 1978 was gebouwd met een solide chassis en ophanging, wat zorgde voor een uiterst stabiele en comfortabele rijervaring. Verder had de auto een onafhankelijke McPherson-veerpoten voor en een starre achteras met bladveren.

Interieur: Het interieur van de Opel Ascona was ruim en comfortabel, met genoeg ruimte voor de inzittenden en bagage. De sedan en hatchback-varianten konden vijf personen vervoeren, terwijl de tweedeurs sedan vier personen kon vervoeren.

Veiligheid: De auto was uitgerust met veiligheidsvoorzieningen zoals schijfremmen aan de voorzijde en trommelremmen aan de achterzijde, veiligheidsgordels en een stuurkolom die zou inklappen bij een aanrijding.

FAQs over de Opel Ascona 1978

Hieronder staan enkele veelgestelde vragen over de Opel Ascona 1978.

1. Hoeveel kostte de Opel Ascona 1978 toen hij nieuw was?

De prijs van een nieuwe Opel Ascona 1978 varieerde afhankelijk van het model en het land waar het werd geproduceerd. In Duitsland was de goedkoopste versie van de Opel Ascona verkrijgbaar voor ongeveer 8.500 Deutsche Mark, terwijl de duurste versies voor ongeveer 19.000 Deutsche Mark verkrijgbaar waren.

2. Hoeveel pk had de Opel Ascona 1978?

De Opel Ascona 1978 was verkrijgbaar in verschillende motoren opties, met verschillende pk-waarden. De 1,3 liter benzinemotor had bijvoorbeeld een vermogen van 60 pk, terwijl de 2,0 liter injectiemotor een vermogen had van 110 pk.

3. Was de Opel Ascona 1978 zuinig?

Ja, de Opel Ascona 1978 was zuinig. Het gebruik van lichte materialen zoals glasvezel en aluminium in de constructie van de auto zorgde voor minder brandstofverbruik. Door de efficiënte motoren en het aerodynamische ontwerp van de auto was het brandstofverbruik laag.

4. Was de Opel Ascona 1978 betrouwbaar?

Ja, de Opel Ascona 1978 was betrouwbaar. Het was een solide auto die was gebouwd volgens de hoogste kwaliteitsnormen. Het onderhoud van de auto was relatief eenvoudig en de auto heeft over het algemeen weinig problemen gehad.

5. Hoeveel Opel Ascona’s zijn er geproduceerd?

Er zijn geen officiële cijfers over hoeveel Opel Ascona’s er zijn geproduceerd. Het model was echter zeer populair en werd vervaardigd in grote hoeveelheden.

Conclusie

De Opel Ascona 1978 was een iconische auto die een belangrijke plaats innam in de geschiedenis van het Duitse automerk Opel. Met zijn zuinigheid, betrouwbaarheid en efficiënte motoren, werd de Opel Ascona 1978 een van de best verkochte auto’s in Europa. Het was een auto die geliefd was bij consumenten en die nog steeds een grote fanbase heeft. Met zijn tijdloze ontwerp en solide constructie blijft de Opel Ascona 1978 een waardevolle auto voor degenen die op zoek zijn naar een betrouwbare en efficiënte auto.

Images related to the topic ascona 400 te koop

1978 Opel Ascona B 400 Replica - 540 hp - The Whizzer | Refuel.no
1978 Opel Ascona B 400 Replica – 540 hp – The Whizzer | Refuel.no

Article link: ascona 400 te koop.

Learn more about the topic ascona 400 te koop.

See more: https://luongythuhang.com/blog/

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *