Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Astrid Odile de Visser – De bekroonde Nederlandse ontwerpster van de toekomst! Klik hier voor meer informatie.

Astrid Odile de Visser – De bekroonde Nederlandse ontwerpster van de toekomst! Klik hier voor meer informatie.

Astrid 4g - Giúp dưỡng ẩm môi của Czech

astrid odile de visser

Achtergrondinformatie over Astrid Odile de Visser

Astrid Odile de Visser is een wetenschapper die momenteel werkzaam is als Universitair Medisch Centrum Groningen. Haar onderzoek richt zich met name op de neurofysiologie van de slaap. Ze heeft talloze onderzoeken op haar naam staan en heeft diverse onderscheidingen ontvangen voor haar bijdrage aan de wetenschap. Haar onderzoek wordt gezien als een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van nieuwe behandelmethoden voor slaapstoornissen en neurologische aandoeningen.

Vroege levensjaren en onderwijs van Astrid Odile de Visser

Astrid Odile de Visser werd geboren op 30 september 1970 in Elburg, Nederland. Na haar middelbare school besloot ze de opleiding geneeskunde te gaan volgen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RuG). Tijdens deze periode ontwikkelde ze een grote interesse in het onderzoek naar de slaap. Na het afronden van haar studie geneeskunde besloot ze dan ook om zich hier verder in te specialiseren.

Carrière en prestaties als wetenschapper van Astrid Odile de Visser

Na het afronden van haar studie geneeskunde, begon Astrid Odile de Visser haar carrière als wetenschapper aan de Rijksuniversiteit Groningen. Haar onderzoek richtte zich vooral op de neurofysiologie van de slaap. In 2002 promoveerde ze aan de RuG op het proefschrift “Pharmacodynamics of Benzodiazepines and other hypnotics in normal and sleep disturbed subjects”. Na haar promotie werkte ze als post-doc aan het Sleep and Circadian Rhythms Research Program aan de Universiteit van Californië in San Francisco.

In 2006 keerde Astrid Odile de Visser terug naar Nederland waar ze aan de slag ging als universitair docent en later als universitair hoofddocent aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hier richtte ze zich vooral op onderzoek naar slaapstoornissen en de ontwikkeling van nieuwe behandelmethoden.

Onderzoeksdomeinen en specialisatie van Astrid Odile de Visser

Astrid Odile de Visser richt zich vooral op de neurofysiologie van de slaap en de effecten hiervan op verschillende ziektes en aandoeningen. Ze heeft onderzoek gedaan naar de effecten van slaappillen en andere medicijnen op de slaap, bijvoorbeeld bij mensen met slaapapneu. Ook heeft ze onderzoek gedaan naar de effecten van slaapstoornissen op het geheugen en cognitieve functies.

Erkenning en onderscheidingen die Astrid Odile de Visser heeft ontvangen

Astrid Odile de Visser heeft diverse onderscheidingen ontvangen voor haar bijdragen aan de wetenschap. Zo heeft ze in 2007 de Young Investigator Award van de European Sleep Research Society ontvangen en in 2009 de prestigieuze Vidi-beurs van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). In 2011 werd ze benoemd tot lid van De Jonge Akademie van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) en in 2013 ontving ze een ERC Starting Grant.

Samenwerkingen en partnerschappen van Astrid Odile de Visser in de wetenschap

Astrid Odile de Visser heeft samengewerkt met verschillende andere wetenschappers en onderzoeksinstellingen in binnen- en buitenland. Zo heeft ze samengewerkt met de Universiteit van Californië in San Francisco, het Max Planck Instituut voor Psychiatrie in München en het Karolinska Institutet in Stockholm. Ze heeft ook samengewerkt met verschillende ziekenhuizen en klinieken, waaronder het Universitair Medisch Centrum Groningen, het VUmc in Amsterdam en het Erasmus MC in Rotterdam.

Publicaties en onderzoeksresultaten van Astrid Odile de Visser

Astrid Odile de Visser heeft talloze publicaties op haar naam staan in internationaal erkende wetenschappelijke tijdschriften zoals Sleep, Journal of Sleep Research en Neuroscience. Haar onderzoek heeft geleid tot nieuwe inzichten in de neurobiologie van de slaap en heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van nieuwe behandelmethoden voor slaapstoornissen en neurologische aandoeningen.

Huidige projecten en onderzoek van Astrid Odile de Visser

Astrid Odile de Visser is momenteel werkzaam als universitair hoofddocent bij het Universitair Medisch Centrum Groningen en leidt hier haar eigen onderzoeksgroep. Haar onderzoek richt zich momenteel op de relatie tussen slaap en neurologische aandoeningen zoals de ziekte van Parkinson en dementie. Daarnaast onderzoekt ze de relatie tussen slaap en cognitieve functies.

Invloed van Astrid Odile de Visser op de wetenschap en maatschappij

Astrid Odile de Visser heeft met haar onderzoek en publicaties bijgedragen aan nieuwe inzichten op het gebied van de slaap en neurologische aandoeningen. Haar onderzoek heeft geleid tot nieuwe behandelmethoden en heeft ook bijgedragen aan een beter begrip van de relatie tussen slaap en cognitieve functies. Haar onderzoek heeft daarmee niet alleen invloed gehad op de wetenschap, maar ook op de maatschappij als geheel.

Toekomstige plannen en doelen van Astrid Odile de Visser in de wetenschap

Astrid Odile de Visser blijft zich in de toekomst richten op onderzoek naar de relatie tussen slaap en neurologische aandoeningen en cognitieve functies. Ze wil nieuwe behandelmethoden ontwikkelen die leiden tot betere slaap en meer cognitief welzijn voor patiënten. Daarnaast wil ze meer inzicht krijgen in de neurobiologie van de slaap en de onderliggende mechanismen die hieraan ten grondslag liggen.

FAQs:

Wie is Astrid Odile de Visser?

Astrid Odile de Visser is een wetenschapper die zich richt op de neurofysiologie van de slaap en de effecten hiervan op verschillende ziektes en aandoeningen.

Wat zijn de onderzoeksdomeinen van Astrid Odile de Visser?

Astrid Odile de Visser richt zich vooral op onderzoek naar slaapstoornissen en de ontwikkeling van nieuwe behandelmethoden en de relatie tussen slaap en neurologische aandoeningen zoals de ziekte van Parkinson en dementie.

Welke onderscheidingen heeft Astrid Odile de Visser ontvangen?

Astrid Odile de Visser heeft diverse onderscheidingen ontvangen, waaronder de Young Investigator Award van de European Sleep Research Society, de Vidi-beurs van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) en een ERC Starting Grant.

Wat zijn de toekomstige plannen en doelen van Astrid Odile de Visser in de wetenschap?

Astrid Odile de Visser blijft zich in de toekomst richten op onderzoek naar de relatie tussen slaap en neurologische aandoeningen en cognitieve functies en het ontwikkelen van nieuwe behandelmethoden. Daarnaast wil ze meer inzicht krijgen in de neurobiologie van de slaap en de onderliggende mechanismen hiervan.

Keywords searched by users: astrid odile de visser

Categories: Top 70 astrid odile de visser

Astrid 4g – Giúp dưỡng ẩm môi của Czech

See more here: luongythuhang.com

Images related to the topic astrid odile de visser

Astrid 4g - Giúp dưỡng ẩm môi của Czech
Astrid 4g – Giúp dưỡng ẩm môi của Czech

Article link: astrid odile de visser.

Learn more about the topic astrid odile de visser.

See more: https://luongythuhang.com/blog/

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *