Chuyển tới nội dung
Trang chủ » ASUS BW 16D1H U Pro Review: Is Dit De Beste Externe Blu-ray Writer Voor U? Ontdek Hier!

ASUS BW 16D1H U Pro Review: Is Dit De Beste Externe Blu-ray Writer Voor U? Ontdek Hier!

Unboxing & Overview of my new Asus Blu-Ray Drive!

asus bw 16d1h u pro review

ASUS BW-16D1H U Pro Review: De Ideale Blu-ray-speler voor Thuis

Met de toenemende populariteit van streamingdiensten is de Blu-ray-speler misschien niet meer zo relevant als vroeger, maar voor filmfanaten die niet willen inleveren op beeldkwaliteit en geluid, is een goede Blu-ray-speler nog steeds een must-have. In deze review gaan we kijken naar de ASUS BW-16D1H U Pro, een van de nieuwste Blu-ray-spelers van ASUS.

Beschrijving van de ASUS BW-16D1H U Pro

De ASUS BW-16D1H U Pro is een interne Blu-ray-schijfbrander voor PC’s. Het heeft een maximale lees- en schrijfsnelheid van respectievelijk 16X en 16X voor Blu-ray-discs. Het ondersteunt ook het afspelen en branden van DVD’s en CD’s met snelheden tot 48X en 40X. De speler wordt geleverd met een gratis downloadversie van CyberLink Power2Go 8, een volledig uitgeruste software voor het branden en afspelen van media.

Installatie en gebruiksgemak van de ASUS BW-16D1H U Pro

De installatie van de ASUS BW-16D1H U Pro is eenvoudig en vereist geen speciale vaardigheden of tools. Het enige dat nodig is, is ervoor te zorgen dat de speler correct is aangesloten op de voeding en de SATA-interface en dat de nieuwste firmware is geïnstalleerd. De speler is compatibel met Windows 10/8/7/Vista en vereist een minimale CPU van Intel Pentium D 945 of hoger en 1 GB RAM.

Het gebruiksgemak van de ASUS BW-16D1H U Pro is ook eenvoudig en intuïtief. De speler wordt automatisch herkend door Windows en kan worden gebruikt met elke mediaspeler-software die Blu-ray-discs ondersteunt. De speler kan ook worden bediend met een meegeleverde software – CyberLink Power2Go 8. De software biedt een eenvoudige interface voor het organiseren en afspelen van mediabestanden en maakt het mogelijk om opnames te maken van Blu-ray-schijven.

Prestaties van de ASUS BW-16D1H U Pro bij het lezen en schrijven van Blu-ray-discs

Bij het lezen van Blu-ray-discs heeft de ASUS BW-16D1H U Pro een leessnelheid van maximaal 16X. Dit betekent dat het ongeveer 40 minuten duurt om een volledige Blu-ray-schijf van 50 GB te lezen. Bij het schrijven heeft de speler een schrijfsnelheid van maximaal 16X, wat inhoudt dat het ongeveer 25 minuten duurt om een volledige Blu-ray-schijf van 50 GB te branden.

Het lezen en schrijven van Blu-ray-discs met de ASUS BW-16D1H U Pro ging zonder problemen. De schijf werd snel gedetecteerd en de schrijfsnelheid was consistent en voldoende. Het schrijven van data op een lege Blu-ray-schijf verliep eveneens soepel en zonder fouten.

Geluidsniveau van de ASUS BW-16D1H U Pro bij het gebruik

Als het gaat om het geluidsniveau van de speler, presteert de ASUS BW-16D1H U Pro goed. Het geluidsniveau is vrij laag, zodat het niet storend werkt tijdens het afspelen of schrijven van media. Bij het schrijven van gegevens op de schijf is licht gekraak te horen, maar dit is slechts op een laag niveau en niet erg storend.

Compatibiliteit van de ASUS BW-16D1H U Pro met verschillende soorten Blu-ray-discs en software

De ASUS BW-16D1H U Pro is compatibel met nagenoeg alle soorten Blu-ray-discs, waaronder BD-R, BD-RE, BD-ROM, BD-R DL en BD-RE DL mediaschijven. Het ondersteunt ook 3D Blu-ray-weergave.

Wat betreft de software, wordt de speler geleverd met CyberLink Power2Go 8, dat een volledig uitgeruste software biedt voor het branden en afspelen van media. De speler werkt echter ook met andere mediasoftwares die Blu-ray-discs ondersteunen, zoals VLC Media Player, PowerDVD en WinDVD.

Ontwerp en duurzaamheid van de ASUS BW-16D1H U Pro

De ASUS BW-16D1H U Pro heeft een eenvoudig en strak ontwerp dat past bij elke PC-behuizing. Het heeft een zwarte voorzijde en een zilverkleurige onderzijde. Het bevat een enkele eject-knop en een indicatielampje voor het lezen en schrijven van media.

De speler lijkt ook duurzaam en goed gebouwd te zijn. Het heeft een stevige chassis en de interne onderdelen zijn goed beschermd. De speler wordt ook geleverd met twee jaar garantie, zodat u er zeker van kan zijn dat de speler, indien nodig, kan worden gerepareerd of vervangen.

Prijs-kwaliteitverhouding van de ASUS BW-16D1H U Pro

De ASUS BW-16D1H U Pro is geprijsd op rond de 120 euro, wat misschien wel wat duurder is dan veel andere Blu-ray-spelers op de markt, maar het biedt wel een betere kwaliteit en veelzijdigheid in termen van lees- en schrijfsnelheid. De speler is ook compatibel met de nieuwste Blu-ray-discs, werkt goed met verschillende mediasoftware en heeft een stijlvol ontwerp.

Conclusie en aanbevelingen voor de ASUS BW-16D1H U Pro

Over het algemeen is de ASUS BW-16D1H U Pro een fantastische Blu-ray-speler die zorgt voor hoge lees- en schrijfsnelheden, goede compatibiliteit en een duurzaam ontwerp. Het geluidsniveau is ook laag, wat het gebruik prettiger maakt. Qua prijs-kwaliteitverhouding is het misschien wat aan de dure kant, maar als u op zoek bent naar een Blu-ray-speler die betrouwbaar is en van hoge kwaliteit, dan is de ASUS BW-16D1H U Pro zeker een aanrader.

FAQs

1. Wat is het verschil tussen de ASUS BW-16D1H U Pro en de ASUS BW-16D1HT?

De ASUS BW-16D1HT is een externe Blu-ray-brander met USB 3.0-technologie, terwijl de ASUS BW-16D1H U Pro een interne Blu-ray-brander is. Beide spelers hebben dezelfde lees- en schrijfsnelheden en zijn compatibel met dezelfde soorten media.

2. Wat is het verschil tussen de ASUS BW-16D1H U Pro en de ASUS BW-16D1X-U?

De ASUS BW-16D1X-U is ook een externe Blu-ray-brander met USB 3.0-technologie. Het heeft echter een hogere schrijfsnelheid van 16X voor DVD’s en 8X voor Blu-ray-discs. De ASUS BW-16D1H U Pro heeft een schrijfsnelheid van 16X voor zowel DVD’s als Blu-ray-mediaschijven.

3. Kan de ASUS BW-16D1H U Pro worden gebruikt voor het afspelen van 4K Ultra HD Blu-ray-discs?

Nee, de ASUS BW-16D1H U Pro ondersteunt geen 4K Ultra HD Blu-ray-weergave. Het ondersteunt alleen reguliere Blu-ray-discs, CD’s en DVD’s.

4. Wordt de ASUS BW-16D1H U Pro geleverd met software?

Ja, de ASUS BW-16D1H U Pro wordt geleverd met CyberLink Power2Go 8, een software voor het branden en afspelen van media. De software is echter alleen beschikbaar als gratis downloadversie.

5. Kan de ASUS BW-16D1H U Pro worden geïnstalleerd in een laptop?

Nee, de ASUS BW-16D1H U Pro is ontworpen voor gebruik in desktop PC’s en kan niet in een laptop worden geïnstalleerd. Er zijn echter externe Blu-ray-spelers beschikbaar die kunnen worden gebruikt met laptops.

Keywords searched by users: asus bw 16d1h u pro review asus bw-16d1ht, bw-16d1h-u pro vs bw-16d1x-u, asus bw16, asus bw-16d1x-u review

Categories: Top 26 asus bw 16d1h u pro review

Unboxing & Overview of my new Asus Blu-Ray Drive!

See more here: luongythuhang.com

asus bw-16d1ht

ASUS BW-16D1HT is een Blu-ray brander die speciaal is ontworpen voor veeleisende gebruikers. Met zijn hoge snelheid, stabiliteit en duurzaamheid is hij de perfecte keuze voor het maken van back-ups, het opslaan van gegevens en het branden van schijven.

De BW-16D1HT ondersteunt de nieuwste Blu-ray-, DVD-, en CD-formaten en biedt een hoge lees- en schrijfsnelheid. Hij beschikt ook over de bekende ASUS Disc Encryption-technologie, waarmee u uw kostbare gegevens veilig en beschermd kunt houden tegen onbevoegde toegang. Laten we de belangrijkste kenmerken van deze Blu-ray brander nader bekijken.

Kenmerken van ASUS BW-16D1HT

Design en bouwkwaliteit

De ASUS BW-16D1HT heeft een strak en modern ontwerp, met een zwarte kunststof behuizing en een zilveren reliëf ASUS-logo aan de voorzijde. Hij heeft een compact formaat en past gemakkelijk op uw bureau of in uw laptop tas.

De bouwkwaliteit is solide, wat u mag verwachten van ASUS-producten. De brander voelt goed aan in de hand en heeft een stevige constructie, die is ontworpen om lang mee te gaan.

Leessnelheid

De BW-16D1HT biedt een hoge leessnelheid tot 16X, wat betekent dat u Blu-ray-schijven kunt lezen en gegevens kunt overbrengen met hoge snelheid. Dit is vooral handig als u grote bestanden wilt kopiëren of back-up kopieën wilt maken van uw gegevens.

Schrijfsnelheid

De schrijfsnelheid van deze Blu-ray brander is even indrukwekkend. Hij ondersteunt schrijfsnelheden tot 16X voor BD-R en 8X voor BD-R DL-schijven. Dit betekent dat u uw gegevens snel kunt branden en uw bestanden veilig kunt bewaren.

Dubbele Layer Schrijven

De ASUS BW-16D1HT ondersteunt ook dubbele laagschrijven, waarmee u grotere bestanden kunt opslaan op één schijf. Dit is een handige functie voor professionals die veel gegevens op schijf moeten opslaan.

Disc Encryption Technology

Een ander belangrijk kenmerk van de BW-16D1HT is de Disc Encryption-technologie. Dit is een zeer nuttige functie voor bescherming van uw gegevens en de privacy. De Disc Encryption-technologie maakt gebruik van een automatisch wachtwoordsysteem tijdens het brandproces, zodat alleen u toegang heeft tot uw gegevens.

Meegeleverde Software

De ASUS BW-16D1HT wordt geleverd met een cd-rom met software, waarmee u gemakkelijk uw Blu-ray-films kunt afspelen en talloze andere functies kunt uitvoeren, zoals het branden van schijven, het maken van back-ups, het rippen van muziek en het beheren van gegevens. Dit softwarepakket bevat een aantal premium softwareprogramma’s, waaronder CyberLink Power2Go, PowerBackup, InstantBurn en PowerDVD.

FAQ

Q: Wordt de ASUS BW-16D1HT geleverd met kabels?

A: Nee, de brander wordt niet geleverd met kabels. U moet uw eigen USB- of SATA-kabel kopen om de brander aan te sluiten op uw computer.

Q: Is de ASUS BW-16D1HT compatibel met Mac-besturingssystemen?

A: Ja, hij is compatibel met Mac-besturingssystemen, maar u moet wel de juiste software installeren om hem te kunnen gebruiken.

Q: Kan ik Blu-ray-films afspelen op mijn computer met de ASUS BW-16D1HT?

A: Ja, u kunt Blu-ray-films afspelen op uw computer met behulp van de meegeleverde software. Echter, als u geen software heeft om Blu-ray-schijven af te spelen, dan moet u software kopen of downloaden, omdat Windows geen standaardpakket heeft om dit te ondersteunen.

Q: Is de ASUS BW-16D1HT compatibel met 4K UHD Blu-ray-schijven?

A: Ja, de BW-16D1HT is compatibel met 4K UHD Blu-ray-schijven, maar u moet wel de juiste software en een 4K-compatible monitor hebben om er gebruik van te kunnen maken.

Q: Kan ik met de ASUS BW-16D1HT gegevens schrijven op DVD’s en CD’s?

A: Ja, de brander ondersteunt het schijven van gegevens op DVD’s en CD’s en biedt hoge lees- en schrijfsnelheid.

Conclusie

Als u op zoek bent naar een betrouwbare, snelle en efficiënte Blu-ray brander voor uw computer, dan is de ASUS BW-16D1HT zeker het overwegen waard. Met zijn hoogwaardige lees- en schrijfsnelheid, dubbele laagschrijven en beveiliging van gegevens, is deze Blu-ray brander de perfecte oplossing voor veeleisende gebruikers. Bovendien is de prijs-kwaliteitverhouding zeer gunstig en biedt het softwarepakket veel premium-functies om u te helpen uw gegevens te beheren. Of u nu back-ups wilt maken, DVD’s en CD’s wilt branden, of Blu-ray-films wilt bekijken, de ASUS BW-16D1HT is de juiste keuze voor u.

bw-16d1h-u pro vs bw-16d1x-u

Vandaag de dag heeft iedereen toegang tot enkele van de beste technologische apparatuur die beschikbaar is. Het is dan ook geen verrassing dat iedereen een kwalitatief hoogwaardige externe optische drive wil om hun schijven te kunnen lezen en branden. Terwijl ASUS twee topopties heeft in het assortiment met de BW-16D1H-U Pro en de BW-16D1X-U, zijn sommigen nog steeds verstrikt in welk model voor hen het beste is.

De ASUS BW-16D1H-U Pro en de BW-16D1X-U zijn beide hoogwaardige externe optische drives die hetzelfde doel dienen. De drives beschikken elk over een hoge lees- en schrijfsnelheid en zijn ontworpen om u te voorzien van de best mogelijke prestaties. Maar wat zijn de verschillen tussen de twee modellen en welke is beter? Laten we eens kijken.

BW-16D1H-U Pro vs BW-16D1X-U

Allereerst, laten we eens kijken naar de verschillen tussen de ASUS BW-16D1H-U Pro en de BW-16D1X-U. Het grootste verschil tussen deze twee modellen is hun USB-interface. De BW-16D1H-U Pro maakt gebruik van een Type-C USB-interface voor snellere overdracht van gegevens, terwijl de BW-16D1X-U gebruik maakt van een oudere USB 3.0-interface. Dit betekent dat de BW-16D1H-U Pro snellere overdrachtssnelheden heeft en daardoor een ideale keuze is voor gebruikers die snellere gegevensoverdracht willen hebben. Bovendien is de Type-C USB-interface van de BW-16D1H-U Pro omkeerbaar, wat betekent dat u de kabel gemakkelijk erin kunt steken zonder te hoeven uitzoeken of deze correct georiënteerd is.

Een ander belangrijk verschil is hun benadering van schijven. De BW-16D1X-U is gericht op lezen en schrijven, terwijl de BW-16D1H-U Pro gericht is op het branden van schijven. De mediabrandingssnelheid van de BW-16D1H-U Pro is 16x en biedt daardoor snellere schrijftijden. Aan de andere kant moet de BW-16D1X-U worden gevoed door een USB-kabel en maakt het gebruik van Cyberlink-software om Blu-ray-films te lezen.

De BW-16D1H-U Pro beschikt ook over een externe E-Green-functie waarmee u de stroomtoevoer van de schijf kunt beheren. Dit zorgt voor een verminderd energieverbruik wanneer de schijf niet in gebruik is en een verlengde levensduur van de accu. Dit is handig voor gebruikers die efficiëntie en langdurige werking willen zonder de accu van hun computer te belasten.

Als laatste is er nog de software die elk model gebruikt. De ASUS BW-16D1H-U Pro wordt geleverd met Cyberlink Power2Go-software, terwijl de BW-16D1X-U wordt geleverd met Cyberlink PowerDVD-software. Beide softwarepakketten zijn praktisch en bieden tal van functies.

FAQs

1. Welke externe optische drive is beter: BW-16D1H-U Pro of BW-16D1X-U?

De ASUS BW-16D1H-U Pro is beter als u op zoek bent naar een schijfbrander, terwijl de BW-16D1X-U beter is voor het lezen en schrijven van schijven. De BW-16D1H-U Pro heeft ook een snellere overdrachtssnelheid door het gebruik van een Type-C USB-interface.

2. Is er veel verschil in de snelheid tussen de BW-16D1H-U Pro en de BW-16D1X-U?

Ja. De ASUS BW-16D1H-U Pro heeft een 16x brandpercentage, terwijl de BW-16D1X-U gericht is op lezen en schrijven.

3. Moet ik de USB-kabel gebruiken voor de BW-16D1H-U Pro om te werken?

Ja. De BW-16D1H-U Pro is ontworpen om te functioneren via een USB-aansluiting en kan niet werken zonder een USB-kabel.

4. Is de Type-C USB-interface van de BW-16D1H-U Pro omkeerbaar?

Ja. De Type-C USB-interface van de BW-16D1H-U Pro is omkeerbaar, zodat u de kabel gemakkelijk kunt aansluiten zonder uit te hoeven zoeken of deze correct is georiënteerd.

5. Kan ik Cyberlink PowerDVD-software op de BW-16D1H-U Pro installeren?

Ja, u kunt Cyberlink PowerDVD-software op de BW-16D1H-U Pro installeren, maar het heeft een ander softwarepakket in de doos.

6. Kunnen de ASUS BW-16D1H-U Pro en de BW-16D1X-U Blu-ray-schijven lezen?

Ja, beide drives zijn in staat om Blu-ray-schijven te lezen.

7. Is de ASUS BW-16D1H-U Pro verkrijgbaar in verschillende kleuren?

Nee, de ASUS BW-16D1H-U Pro is alleen verkrijgbaar in de kleur zwart.

8. Kan ik mijn externe optische drives op meerdere computers aansluiten?

Ja, u kunt uw externe optische drives op meerdere computers aansluiten, maar u moet de nodige software en stuurprogramma’s installeren voor elk systeem.

Conclusie

In termen van functionaliteit zijn de ASUS BW-16D1H-U Pro en de BW-16D1X-U beide ideale keuzes voor gebruikers die op zoek zijn naar een externe optische drive. Hoewel beide drives in staat zijn om Blu-ray-schijven te lezen en schrijven, hebben ze elk hun eigen benadering van schijven. Als u op zoek bent naar een schijfbrander, is de ASUS BW-16D1H-U Pro de beste keuze, terwijl de BW-16D1X-U beter is om schijven te lezen en schrijven.

Het belangrijkste verschil tussen de twee modellen is de USB-interface. De BW-16D1H-U Pro maakt gebruik van een Type-C USB-interface, waardoor gegevensoverdracht sneller is, terwijl de BW-16D1X-U gebruik maakt van USB 3.0. De omkeerbare Type-C USB-interface maakt de BW-16D1H-U Pro nog aantrekkelijker als de keuze voor gebruikers die snellere gegevensoverdracht willen hebben.

Ten slotte wordt elke drive geleverd met een verschillend softwarepakket dat beide nuttig is voor verschillende doeleinden. De ASUS BW-16D1H-U Pro wordt geleverd met Cyberlink Power2Go-software, terwijl de BW-16D1X-U wordt geleverd met Cyberlink PowerDVD-software. Beide softwarepakketten bieden voordelen en functies die bijdragen aan de productiviteit en gebruiksgemak.

Overall zijn de ASUS BW-16D1H-U Pro en de BW-16D1X-U zijn beiden topklasse externe optische drives. Het is aan de gebruiker om te bepalen welke drive het beste bij hun behoeften aansluit. Gebruikers die veel nadenken over de prestaties zullen zeker de voorkeur geven aan de BW-16D1H-U Pro, terwijl degenen die efficiëntie en betrouwbaarheid willen dichter bij de BW-16D1X-U blijven.

Images related to the topic asus bw 16d1h u pro review

Unboxing & Overview of my new Asus Blu-Ray Drive!
Unboxing & Overview of my new Asus Blu-Ray Drive!

Article link: asus bw 16d1h u pro review.

Learn more about the topic asus bw 16d1h u pro review.

See more: https://luongythuhang.com/blog/

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *