Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Au Bain Marie Makro: Zo maak je de lekkerste gerechten in een handomdraai!

Au Bain Marie Makro: Zo maak je de lekkerste gerechten in een handomdraai!

Beka - De voordelen van au bain marie/ Beka - Les avantages au bain marie

au bain marie makro

Inleiding

Au Bain Marie is een essentieel kookgereedschap dat in elk professioneel restaurant wordt gebruikt. Het is een waterbad waarin voedsel op een constante temperatuur wordt verwarmd en warm wordt gehouden. Au Bain Marie is ook een populaire keuze voor thuisgebruik. Makro is een van de merken die au bain marie heeft, en in dit artikel zullen we de kenmerken, voordelen en verschillende soorten au bain marie bespreken, evenals tips voor het gebruik en enkele heerlijke receptideeën.

Gebruik en Toepassing van Au Bain Marie

De belangrijkste toepassing van au bain marie is het langzaam opwarmen en warm houden van voedsel bij een constante temperatuur. Het is een goede keuze voor het smelten van chocolade, het bereiden van delicate sauzen zoals Hollandaise, en voor het zachtjes opwarmen van gerechten zonder ze te laten koken of verbranden.

Au bain marie wordt ook vaak gebruikt in de patisserie voor het bereiden van crèmes, custards en puddings.

De Kenmerken van een Au Bain Marie

Een typische au bain marie is een stalen of aluminium container met een waterbak eronder. De container kan ook van roestvrij staal, koper of glas zijn gemaakt.

Het deksel van de container voorkomt dat er water in de inhoud komt en houdt de dampen in. Sommige modellen hebben een thermostaat om de temperatuur te regelen en sommige hebben een timer.

De Voordelen van een Au Bain Marie

Het grootste voordeel van au bain marie is de mogelijkheid om een constante en gelijkmatige temperatuur te behouden. Hierdoor blijven voedsel en sauzen langer warm, zonder dat ze aan de onderkant verbranden of aan de bovenkant uitdrogen.

Het is ook een efficiënte manier om delicate ingrediënten te bereiden, zoals chocolade en sauzen met eieren, omdat de warmte zacht en constant is. Dit zorgt voor een perfecte textuur en smaak.

Types van Au Bain Marie

Er zijn drie hoofdtypen van au bain marie: de elektrische bain marie, de waterbak bain marie, en de droge bain marie.

Elektrische Bain Marie

Elektrische bain marie wordt gewoonlijk op het aanrecht geplaatst en heeft een interne verwarmingselement om de temperatuur te regelen. Dit type is zeer geschikt voor gebruik in restaurants en cateringbedrijven omdat het gemakkelijk te gebruiken en te onderhouden is.

Waterbak Bain Marie

Een waterbak bain marie is het meest voorkomende type en heeft een reservoir dat gevuld is met water waarin de container met voedsel geplaatst wordt. Dit type au bain marie heeft geen verwarmingselement en de temperatuur wordt geregeld door het water te verwarmen.

Droge Bain Marie

Droge bain marie, ook wel bekend als een hete steen, gebruikt een verwarmde steen of zandbed om het voedsel te verwarmen. Dit type vereist meer onderhoud en zorg, maar is ideaal voor buitengebruik of in gebieden waar geen elektriciteit beschikbaar is.

Belangrijke Factoren bij het Kiezen van een Au Bain Marie

Er zijn verschillende factoren die u moet overwegen bij het kiezen van de juiste au bain marie voor uw behoeften.

Capaciteit

De capaciteit van de container varieert van enkele liters tot meer dan 20 liter. Het is belangrijk om een ​​afmeting te kiezen die geschikt is voor de hoeveelheid voedsel die u wilt bereiden.

Vermogen

Het vermogen van een elektrische bain marie varieert van 1000 tot meer dan 5000 watt. Overweeg het vermogen dat u nodig hebt op basis van de hoeveelheid en de frequentie van het gebruik.

Temperatuur

De temperatuurcontrole is een belangrijke factor bij het kiezen van een au bain marie. Sommige modellen hebben een thermostaat die de temperatuur nauwkeurig regelt, terwijl andere alleen geschikt zijn voor het warm houden en niet voor het verwarmen van voedsel.

Gebruikstips voor uw Au Bain Marie

Gebruik van water

Bij het vullen van de waterbak, zorg ervoor dat het waterpeil het onderste niveau van de container niet overschrijdt. Voeg tijdens het gebruik regelmatig water toe om ervoor te zorgen dat het niet verdampt.

Optimale vulhoogte

Vul de container niet te vol, omdat dit kan leiden tot overkoken en lekkage van de waterbak.

Reiniging en onderhoud

Reinig uw au bain marie regelmatig na elk gebruik om de hygiëne en levensduur te behouden. Gebruik zachte reinigingsmiddelen en vermijd schurende pads en staalwol die krassen op het oppervlak kunnen veroorzaken.

Receptideeën met Au Bain Marie

Smelten van chocolade

Chocolade smelt perfect in au bain marie omdat de warmte zacht en gelijkmatig is. Om te smelten, zet de stukjes chocolade in de container, roer af en toe en laat smelten. Chocolade die is gesmolten in au bain marie kan gebruikt worden voor het besprenkelen van desserts of voor het dompelen van fruit.

Bereiden van Hollandaisesaus

Hollandaisesaus kan moeilijk zijn om te bereiden, maar goed voorbereid in au bain marie zal het een perfecte smaak hebben. Klop 3 eidooiers en 2 el citroensap samen in een kom. Plaats de kom in au bain marie en klop zonder ophouden totdat de eidooiers dikker worden. Vervolgens langzaam de gesmolten boter in de kom toevoegen terwijl u blijft kloppen totdat de saus glad en dik is.

Au Bain Marie Custard

Custard is heel gemakkelijk te bereiden in een au bain marie. Meng 3 eieren, 2 kopjes melk, 2 theelepels vanille-extract en ¼ kopje suiker in een kom. Doe het mengsel in een container en zet deze in de waterbak. Bak op 325°F tot de custard gestold is.

Veelgestelde Vragen over Au Bain Marie

Hoe lang duurt het voordat de inhoud van het Bain Marie volledig is opgewarmd?

De tijd die nodig is om de inhoud van een au bain marie volledig te verwarmen, hangt af van de hoeveelheid en het type van het voedsel dat wordt gebruikt. Over het algemeen zal het langer duren om bijvoorbeeld een grote hoeveelheid in een waterbak te verwarmen dan in een elektrische bain marie.

Kan ik direct in het Bain Marie koken en braden?

Au bain marie mag niet voor direct koken of braden gebruikt worden. Het is bedoeld voor het langzaam, zacht en op gelijkmatige temperatuur verwarmen van voedsel.

Welke voedingsmiddelen werken het best in het Bain Marie?

Au bain marie is ideaal voor het verwarmen en warm houden van delicate voedingsmiddelen zoals chocolade, eieren, sauzen, en crèmes. Het is ook goed voor het langzaam verwarmen van soepen, stoofpotten, en andere gerechten die nuttig zijn om op een constante temperatuur gehouden te worden.

Conclusie

Au bain marie is een onmisbaar keukengereedschap, dat geschikt is voor zowel professionele koks als thuisgebruik. Het biedt een gemakkelijke en efficiënte manier om delicate ingrediënten perfect te bereiden, terwijl het voedsel warm en op temperatuur blijft. Makro biedt verschillende modellen van au bain marie om aan de verschillende behoeften van de klanten te voldoen. Met deze tips, recept ideeën en de antwoorden in de veelgestelde vragen, kunt u nu genieten van de vele voordelen van uw eigen au bain marie.

Keywords searched by users: au bain marie makro

Categories: Top 43 au bain marie makro

Beka – De voordelen van au bain marie/ Beka – Les avantages au bain marie

See more here: luongythuhang.com

Images related to the topic au bain marie makro

Beka - De voordelen van au bain marie/ Beka - Les avantages au bain marie
Beka – De voordelen van au bain marie/ Beka – Les avantages au bain marie

Article link: au bain marie makro.

Learn more about the topic au bain marie makro.

See more: https://luongythuhang.com/blog

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *