Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Audi loopauto met aanhanger: Rijd in stijl met je kleintje!

Audi loopauto met aanhanger: Rijd in stijl met je kleintje!

Autotranssporter

audi loopauto met aanhanger

Definitie van een Audi loopauto met aanhanger

Een Audi loopauto met aanhanger is een speelgoedauto die is ontworpen voor kinderen om op te rijden en die ook een bijbehorende aanhanger heeft. Het is een mini-versie van de iconische Audi-modellen en wordt aangedreven door kleine kinderbenen die op de grond trappen. Het is een uitstekende manier voor kinderen om te spelen en te leren over de functies van verschillende voertuigen terwijl ze tegelijkertijd actief bezig zijn.

Voordelen van een Audi loopauto met aanhanger

Er zijn verschillende voordelen van het hebben van een Audi loopauto met aanhanger voor kinderen. Hieronder staan er enkele opgesomd:

1. Het bevordert actief spelen: In plaats van stilstaand of zittend spel, is een loopauto met aanhanger ontworpen om kinderen te stimuleren actief te bewegen en te spelen.

2. Het stimuleert de ontwikkeling van sociale vaardigheden: Kinderen kunnen hun Audi loopauto delen met andere kinderen en zo sociale vaardigheden leren zoals samenwerking en het delen van speelgoed.

3. Het bevordert de ontwikkeling van de grove motoriek: Kinderen moeten leren balanceren en hun handen en voeten gebruiken om de loopauto en aanhanger te bedienen, wat helpt bij de ontwikkeling van hun grove motoriek.

4. Het bevordert de verbeelding: Door te spelen met een Audi loopauto met aanhanger, ontwikkelen kinderen hun verbeelding en creativiteit door zich voor te stellen dat ze op een echte weg rijden.

Kenmerken van een Audi loopauto met aanhanger

Een Audi loopauto met aanhanger heeft doorgaans de volgende kenmerken:

1. Ontworpen voor kleine kinderen: Audi loopauto’s zijn ontworpen voor kinderen van 1 tot 3 jaar oud, afhankelijk van het model.

2. Laagzittend ontwerp: Audi loopauto’s hebben een laagzittend ontwerp waardoor kinderen gemakkelijk kunnen opstappen en afstappen van de auto.

3. Comfortabele stoel en zithouding: Audi loopauto’s zijn voorzien van een comfortabele stoel en zithouding, waardoor kinderen langdurig kunnen spelen zonder zich moe te voelen.

4. Stevige constructie: Audi loopauto’s zijn gemaakt van duurzame materialen en hebben een stevige constructie, waardoor ze bestand zijn tegen het ruwe speelgedrag van kinderen.

5. Aanpasbaar: Sommige Audi loopauto’s hebben aanpasbare functies, zoals verstelbare stoelen en sturen.

Geschikte leeftijd voor het gebruik van een Audi loopauto met aanhanger

Over het algemeen zijn Audi loopauto’s geschikt voor kinderen van 1 tot 3 jaar oud. Kinderen moeten in staat zijn om rechtop te zitten en hun handen en voeten te gebruiken om de loopauto te bedienen. Het is ook belangrijk om rekening te houden met het gewicht van het kind bij het kiezen van een Audi loopauto.

Veiligheidsmaatregelen voor het gebruik van een Audi loopauto met aanhanger

Hoewel Audi loopauto’s relatief veilig zijn om op te rijden, is het belangrijk om een aantal veiligheidsmaatregelen in acht te nemen om ongelukken te voorkomen. Hieronder staan enkele van deze maatregelen:

1. Gebruik de loopauto alleen onder toezicht van een volwassene.

2. Gebruik de loopauto op vlakke, egale oppervlakken en vermijd het gebruik op hellingen of trappen.

3. Zorg ervoor dat het kind een helm draagt tijdens het rijden op de loopauto.

4. Controleer de loopauto regelmatig op losse onderdelen en scheuren.

5. Vermijd het gebruik van de loopauto bij slecht weer of in de buurt van water.

Verschillende typen Audi loopauto’s met aanhangers en hun kenmerken

Er zijn verschillende typen Audi loopauto’s met aanhangers beschikbaar. Hieronder worden enkele van deze modellen besproken:

1. Audi Sport Quattro Concept 12V loopauto: Dit is een van de meest populaire Audi loopauto’s met een maximale draagkracht van 30 kg. In tegenstelling tot de meeste andere loopauto’s heeft dit model een elektrische motor met een snelheid tot 3,6 km/u en een werktijd van maximaal 1 uur. Het heeft een leren zitting en kan worden bediend via een voetpedaal en stuurt met een versnellingspook.

2. Audi Q7 loopauto met aanhanger: Dit model heeft een limousine-achtige uitstraling en is geschikt voor kinderen van 3 tot 6 jaar oud. Het heeft een maximale draagkracht van 25 kg en kan zowel binnen als buiten worden gebruikt. De aanhanger is voorzien van een kiepbak en kan worden losgemaakt van de loopauto.

3. Audi R8 Quattro loopauto: Dit is het sportieve model van Audi-loopauto’s, geïnspireerd door de echte Audi R8. Het heeft een maximale draagkracht van 25 kg en wordt geleverd met een bijbehorende aanhanger. Het heeft een brede wielbasis en stevige banden, wat het ideaal maakt voor off-road gebruik.

Accessoires voor een Audi loopauto met aanhanger

Er zijn verschillende accessoires beschikbaar voor Audi loopauto’s met aanhangers. Enkele van deze accessoires zijn:

1. Originele Audi-accessoires: Dit omvat items zoals stoelhoezen, vloermatten en kofferbakorganizers, die gemakkelijk zijn aan te passen aan de look en feel van de Audi loopauto.

2. Audi Collection: Dit omvat een breed scala aan Audi-merchandise, waaronder kleding, horloges en sleutelhangers, die zijn ontworpen om het Audi-merk te promoten. Er zijn zelfs speciale Audi kerstballen te verkrijgen als je een echte fan bent.

3. Audi Parts: Dit omvat reserveonderdelen voor de Audi loopauto, zoals banden en remmen, die nodig kunnen zijn om de loopauto in goede staat te houden.

4. Audi Shop Duitsland: Dit is de officiële Audi webshop, waar je Audi-producten kunt kopen. Hier vind je veel originele Audi accessoires voor diverse Audi modellen.

Hoe een Audi loopauto met aanhanger te kiezen

Bij het kiezen van een Audi loopauto met aanhanger, zijn er een aantal factoren om rekening mee te houden:

1. Leeftijd van het kind: Zorg ervoor dat de loopauto geschikt is voor de leeftijd en grootte van het kind.

2. Maximale draagkracht: Controleer de maximale draagkracht van de loopauto en zorg ervoor dat deze geschikt is voor het gewicht van het kind.

3. Type loopauto: Kies een type loopauto en aanhanger die past bij de interesses van het kind, liefst een auto waarvan het kind fan is.

4. Veiligheid: Controleer of de loopauto voldoet aan de veiligheidsnormen.

Onderhoud van een Audi loopauto met aanhanger

Het onderhoud van een Audi loopauto met aanhanger is relatief eenvoudig, maar het is belangrijk om regelmatig te controleren op slijtage en losse onderdelen. Enkele tips voor het onderhoud van een Audi loopauto zijn:

1. Gebruik de loopauto niet bij slecht weer of in de buurt van water om slijtage en roest te voorkomen.

2. Zorg ervoor dat de loopauto schoon en droog is voordat deze opgeborgen wordt.

3. Controleer regelmatig op losse onderdelen en scheuren.

4. Controleer de wielen en banden regelmatig op slijtage en vervang deze indien nodig.

Prijs van een Audi loopauto met aanhanger en waar te koop

De prijs van een Audi loopauto met aanhanger varieert afhankelijk van het model, maar ligt doorgaans tussen de €60 en €200. Er zijn verschillende winkels die Audi loopauto’s verkopen, zowel in fysieke winkels als online. Enkele van deze winkels zijn Audi Shop Duitsland, Audi Sport merchandise en Audi collection webshops.

FAQs

1. Zijn Audi loopauto’s veilig voor kinderen?

Ja, Audi loopauto’s zijn relatief veilig om op te rijden, maar het is belangrijk om de veiligheidsmaatregelen in acht te nemen om ongevallen te voorkomen.

2. Welke leeftijd is geschikt voor het rijden op een Audi loopauto met aanhanger?

Audi loopauto’s zijn geschikt voor kinderen van 1 tot 3 jaar oud, afhankelijk van het model.

3. Kun je extra accessoires kopen voor de Audi loopauto?

Ja, er zijn verschillende accessoires beschikbaar voor Audi loopauto’s, zoals originele Audi accessoires en Audi Collection producten.

4. Waar kun je een Audi loopauto kopen?

Je kunt Audi loopauto’s kopen bij Audi Shop Duitsland, Audi Sport merchandise en Audi collection webshops, evenals andere fysieke en online winkels.

Conclusie

Een Audi loopauto met aanhanger is een uitstekende manier voor kinderen om actief te spelen en te leren over voertuigen terwijl ze zich tegelijkertijd vermaken. Met verschillende modellen en accessoires beschikbaar, is er voor elk kind wel een Audi loopauto. Het is belangrijk om de veiligheidsmaatregelen te volgen en de loopauto regelmatig te onderhouden om de veiligheid en de levensduur te waarborgen.

Keywords searched by users: audi loopauto met aanhanger audi collection, roze audi, originele audi accessoires, audi catalogus, audi kerstbal, audi parts, audi shop duitsland, audi sport merchandise

Categories: Top 51 audi loopauto met aanhanger

Autotranssporter

See more here: luongythuhang.com

audi collection

Als je een liefhebber bent van Audi en op zoek bent naar exclusieve Audi-items, dan is een bezoek aan de Audi Collectie in Nederlands een must. Het is een plek waar je terecht kunt voor Audi-merchandise en -accessoires van hoge kwaliteit, het is de ideale plek om gifts, gadgets en goodies te kopen voor de Audi-liefhebber die alles al heeft. Maar wat is de Audi Collectie precies? In dit artikel lichten wij deze verzameling uit en leggen we uit hoe je er toegang tot krijgt.

Wat is de Audi Collectie in Nederlands?

De Audi Collectie in Nederlands is een fascinerende verzameling van Audi-merchandise en accessoires. Van petten tot t-shirts, sleutelhangers tot mokken, koffers tot bureaulampen, de Audi Collectie heeft voor ieder wat wils. De collectie lijkt misschien niet helemaal nieuw als je al een kijkje hebt genomen op de website van Audi, maar de Audi Collectie in Nederlands is zeker de moeite waard.

De Audi Collectie is opgericht in 1996 en sindsdien uitgegroeid tot een van de grootste verzamelingen van Audi-merchandise en accessoires ter wereld. Het is de enige winkel in Nederlands die officiële Audi-artikelen verkoopt. Je kunt bij de Audi Collectie terecht voor exclusieve items zoals Audi-rugzakken, Audi-veiligheidsvesten, en Audi-sporttassen.

Hoe krijg je toegang tot de Audi Collectie?

De Audi Collectie is gelegen op het terrein van het Audi Forum in Nederlands, wat op ongeveer 30 minuten afstand van Utrecht ligt. Om toegang te krijgen tot de Audi Collectie dien je een afspraak te maken via een contactformulier op hun website. Eenmaal daar aangekomen, kun je het beste parkeren in de parkeergarage van het Audi Forum. Vanaf hier is het slechts een korte wandeling naar de Audi Collectie.

Wat biedt de Audi Collectie?

Op zoek naar een Audi-sleutelhanger, een Audi-paraplu of een Audi-polo-shirt? De Audi Collectie is de perfecte plek om deze items te kopen. Naast deze items biedt de Audi Collectie ook Audi-autobedden, Audi-koffers, en Audi-voetmatten. En als je op zoek bent naar iets meer speciaals, kun je bij de Audi Collectie ook terecht voor unieke items zoals een Audi-puzzel of een Audi-badjas.

De Audi Collectie is niet alleen bekend om zijn merchandise en accessoires, maar ook om zijn kwaliteit. Het is een echte luxe-ervaring om er te shoppen. De collectie is samengesteld uit items van de beste materialen en geavanceerde designs. Eenmaal aangekomen bij de Audi Collectie word je welkom geheten door een team van professionele medewerkers, die u graag verder helpen bij het uitzoeken van de perfecte Audi-artikelen.

Hoeveel kost de Audi Collectie in Nederlands?

De prijzen van de Audi Collectie variëren afhankelijk van het product. Ter illustratie, de Audi-sleutelhanger kost ongeveer 15 euro, de Audi-polo-shirts zijn verkrijgbaar vanaf 45 euro, de Audi-reisbagage kan oplopen tot 575 euro, terwijl de Audi-autobedden zelfs meer dan 2000 euro kosten.

De Audi Collectie heeft echter ook items met een lager prijskaartje. De Audi-notitieboekjes, Audi-sokken en Audi-sleutelhangers zijn enkele voorbeelden van dergelijke producten. Het is dus goed mogelijk om hier te shoppen zonder de bank te breken.

FAQs

1. Hoelang blijft de Audi Collectie in Nederlands open?

De Audi Collectie is op doordeweekse dagen geopend van 09.00 tot 18.00 uur, op zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur, en op zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

2. Kan ik online shoppen bij de Audi Collectie?

Ja, je kunt online winkelen bij de Audi Collectie via hun officiële website. De website biedt veel keuze uit Audi-artikelen en accessoires, maar het assortiment in de winkel is breder.

3. Accepteert de Audi Collectie retouren en ruilen?

Ja, je kunt bij de Audi Collectie producten retourneren en ruilen. Voorwaarden zijn dat de artikelen binnen twee weken na aankoop onbeschadigd in de originele verpakking worden geretourneerd en vergezeld gaan met het originele aankoopbewijs.

Conclusie

De Audi Collectie in Nederlands is een geweldige plek voor iedereen die op zoek is naar exclusieve Audi-items. Van merchandise en accessoires tot unieke Audi-gadgets, de Audi Collectie biedt een breed scala aan hoogwaardige producten die niet alleen goed ontworpen zijn, maar ook erg praktisch zijn. Hoewel de prijzen hoger liggen dan bij andere retailers, is het de moeite en het geld meer dan waard als jij jezelf of een Audi-liefhebber wilt verwennen met iets bijzonders. Of je nu online of in de winkel shopt, de ervaring bij de Audi Collectie is bijzonder; het vriendelijke personeel, de luxe omgeving, en de hoogwaardige producten maken het het bezoek zeker waard.

roze audi

Roze Audi

Audi staat bekend om zijn sportieve en stijlvolle auto’s. Een van de meest populaire modellen is de Audi A3. Wat echter minder bekend is, is dat Audi ook auto’s in de kleur roze maakt. In deze blog gaan we dieper in op de roze Audi.

Roze Audi A1

Een van de modellen waarin Audi roze maakt, is de A1. De Audi A1 is een compacte hatchback die sinds 2010 geproduceerd wordt. De auto is verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder roze.

Roze is een gewaagde kleur voor een auto. Maar als het goed gedaan wordt, kan het een echte eyecatcher zijn. De roze Audi A1 is geen uitzondering. Het is een stijlvolle auto, die echt opvalt in het verkeer.

Roze Audi TT

Een ander model waarin Audi roze maakt, is de TT. De Audi TT is een sportauto die sinds 1998 geproduceerd wordt. De auto is bekend om zijn sportieve uitstraling en hoge prestaties.

De roze Audi TT valt op door zijn unieke uitstraling. Het is een gewaagde kleur voor een sportauto, maar het werkt. De auto ziet er zeer stijlvol uit en trekt de aandacht van iedereen die hem ziet.

Roze Audi RS Q3

De Audi RS Q3 is een performance SUV die sinds 2013 geproduceerd wordt. De auto heeft een krachtige motor en een ruim interieur. Roze is een van de kleuren waarin de RS Q3 beschikbaar is.

De roze Audi RS Q3 is een opvallende verschijning. De auto heeft een stoer uiterlijk en de roze kleur maakt het geheel af. Het is een auto die ontworpen is voor mensen die van prestaties houden, maar ook van stijl.

Roze Audi Q2

De Audi Q2 is een compacte SUV die sinds 2016 geproduceerd wordt. De auto heeft een stoere uitstraling en is verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder roze.

De roze Audi Q2 is een opvallende verschijning. De auto heeft een uniek uiterlijk en de roze kleur maakt het helemaal af. Het is een auto die opvalt in het verkeer en geschikt is voor mensen die van stijl houden.

Roze Audi A5

De Audi A5 is een luxueuze coupé die sinds 2007 geproduceerd wordt. De auto heeft een elegant ontwerp en is verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder roze.

De roze Audi A5 is een stijlvolle verschijning. De auto heeft een tijdloos ontwerp en de roze kleur geeft het geheel een eigentijdse uitstraling. Het is een auto die geschikt is voor mensen die houden van luxe en stijl.

Roze Audi A3

De Audi A3 is een compacte auto die sinds 1996 geproduceerd wordt. De auto is verkrijgbaar in verschillende modellen en kleuren, waaronder roze.

De roze Audi A3 is een stijlvolle auto die opvalt in het verkeer. De auto heeft een sportieve uitstraling en de roze kleur maakt het geheel af. Het is een auto die geschikt is voor mensen die houden van stijl en sportiviteit.

FAQ

1. Zijn er beperkingen aan het bestellen van een roze Audi?

Ja, er zijn beperkingen aan het bestellen van een roze Audi. Niet alle modellen zijn beschikbaar in deze kleur en het is mogelijk dat deze kleur alleen beschikbaar is in bepaalde landen.

2. Hoeveel kost een roze Audi?

De prijs van een roze Audi hangt af van het model en de opties die u kiest. Over het algemeen is een roze Audi duurder dan de standaardkleuren.

3. Hoe lang duurt het om een roze Audi te bestellen?

De levertijd voor een roze Audi hangt af van het model en of de kleur beschikbaar is in het land waar u woont. Het kan enkele weken tot maanden duren om een roze Audi te ontvangen.

4. Is een roze Audi gemakkelijk te onderhouden?

Het onderhoud van een roze Audi is niet anders dan het onderhoud van een auto in een andere kleur. Het is echter mogelijk dat krassen en kleine beschadigingen opvallender zijn op een roze auto.

5. Is een roze Audi geschikt voor mannen?

Ja, een roze Audi is geschikt voor mannen en vrouwen. De kleur van een auto is persoonlijk en het is belangrijk om te kiezen wat bij u past.

Conclusie

De roze Audi is een opvallende verschijning in het verkeer. Het is een gewaagde kleur, die goed werkt op bepaalde modellen. Audi biedt verschillende modellen aan in de kleur roze, waaronder de A1, TT, RS Q3, Q2, A5 en A3.

Het bestellen van een roze Audi kan beperkt zijn in sommige landen en de prijs is over het algemeen hoger dan de standaardkleuren. Het onderhoud van een roze Audi is niet anders dan het onderhouden van een auto in een andere kleur.

Een roze Audi is geschikt voor zowel mannen als vrouwen. De kleur van een auto is persoonlijk en het is belangrijk om te kiezen wat bij u past.

originele audi accessoires

Originele Audi accessoires zijn een perfecte manier om de auto te personaliseren en te upgraden. Of het nu gaat om het upgraden van de binnen- of buitenkant van de auto, Audi heeft een breed scala aan accessoires om aan elke behoefte te voldoen. Deze accessoires variëren van functionele add-ons tot esthetische accenten die de schoonheid van de auto versterken. In dit artikel zullen we kijken naar enkele van de meest populaire originele Audi accessoires in Nederland, evenals enkele veelgestelde vragen over deze accessoires.

Populaire Originele Audi Accessoires

Audi biedt een breed scala aan accessoires, maar hieronder zijn enkele van de populairste in Nederland:

1. Sportieve velgen – Audi biedt een breed scala aan sportieve velgen die de esthetische uitstraling van de auto verbeteren en de prestaties ten goede komen. Deze velgen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en afwerkingen, waardoor eigenaren de gewenste wielstijl kunnen kiezen.

2. Dakdragers en fietsendragers – Dit accessoire is populair onder actieve mensen die houden van fietsen of skiën. Audi maakt het mogelijk om de fietsen of ski’s gemakkelijk mee te nemen op reis.

3. Rubberen automatten – Dit accessoire is populair omdat het bescherming biedt tegen vuil, modder en sneeuw. De rubberen automatten worden vervaardigd volgens de specificaties van de auto, waardoor een perfecte pasvorm gewaarborgd is.

4. Achteruitrijd camera – Een achteruitrijd camera is een handig hulpmiddel dat de bestuurder helpt bij het inparkeren en achteruitrijden. De camera geeft een livebeeld van wat er achter de auto gebeurt, waardoor parkeren veiliger en gemakkelijker wordt.

5. LED dagrijverlichting – Dit accessoire is er niet alleen voor de esthetiek, maar verhoogt ook de zichtbaarheid voor andere weggebruikers. De LED dagrijverlichting maakt de auto ook sportiever en stijlvoller.

Veelgestelde vragen over Originele Audi Accessoires

Is het toevoegen van Audi-accessoires duur?

Audi-accessoires variëren in prijs, afhankelijk van het type accessoire en de complexiteit van de installatie. Over het algemeen zijn ze echter redelijk betaalbaar. Het is belangrijk om de prijzen van verschillende aanbieders te vergelijken, aangezien prijzen per leverancier kunnen variëren.

Moet ik mijn Audi naar een dealer brengen om accessoires te laten installeren?

Hoewel het mogelijk is om Audi-accessoires zelf te installeren, raden we aan om ze door een dealer te laten installeren om de garantie op uw auto te behouden. Onjuiste installatie kan problemen veroorzaken die de fabrieksgarantie kunnen beïnvloeden. Als u geen ervaring hebt met auto-onderhoud en -installaties, neem dan contact op met uw dealer.

Wat zijn de meest populaire Audi-accessoires?

Enkele van de populairste Audi-accessoires zijn sportieve velgen, dakdragers en fietsendragers, achteruitrijcamera’s, rubberen automatten en LED dagrijverlichting.

Waarom zijn Audi-accessoires beter dan generieke accessoires?

Audi-accessoires zijn speciaal ontworpen voor Audi-voertuigen, waardoor de kwaliteit en pasvorm van de accessoires optimaal zijn. Generieke accessoires zijn mogelijk niet compatibel met uw Audi en voldoen mogelijk niet aan de hoge kwaliteitsnormen van Audi.

Hoe kan ik bepalen welke Audi-accessoires geschikt zijn voor mijn auto?

Uw Audi-dealer kan u helpen bij het kiezen van de juiste accessoires voor uw auto. Ze kunnen u adviseren welke accessoires aan uw specifieke behoeften voldoen en die compatibel zijn met uw auto.

Is het mogelijk om originele Audi-accessoires online te kopen?

Ja, Audi-accessoires zijn verkrijgbaar bij verschillende online winkels. Zorg er wel voor dat u deze accessoires koopt bij een gerenommeerde verkoper om er zeker van te zijn dat u het juiste product koopt.

Zijn Audi-accessoires gemakkelijk te installeren?

Sommige Audi-accessoires kunnen gemakkelijk zelf worden geïnstalleerd, zoals rubberen automatten. Andere accessoires, zoals dakdragers en achteruitrijcamera’s, vereisen echter professionele installatie. Neem contact op met uw dealer voor advies over de installatie van de Audi-accessoires.

Zijn Audi-accessoires beschikbaar voor alle Audi-modellen?

Audi-accessoires zijn beschikbaar voor alle modellen van Audi. Audi biedt een breed scala aan accessoires voor elk model van hun voertuigen. Neem contact op met uw dealer om te informeren welke accessoires specifiek beschikbaar zijn voor uw model.

In conclusie, Audi-accessoires zijn er in vele soorten en maten, en zijn ontworpen om de stijl en het gemak van uw luxe auto te verbeteren. Of u nu op zoek bent naar een nieuwe set sportieve velgen of een achterruitrijcamera voor een veiliger rijden, Audi heeft alles wat u nodig heeft om uw auto te upgraden en aan uw specifieke wensen te voldoen. Als u geïnteresseerd bent in het personaliseren van uw Audi, neem dan contact op met uw lokale dealer of zoek online naar gerenommeerde verkopers om de juiste Audi-accessoires te vinden die bij uw wensen passen.

Images related to the topic audi loopauto met aanhanger

Autotranssporter
Autotranssporter

Article link: audi loopauto met aanhanger.

Learn more about the topic audi loopauto met aanhanger.

See more: luongythuhang.com/blog

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *