Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Bargelaan 190 2333 CW Leiden: ontdek de vele mogelijkheden in deze bruisende stad! 🏙️

Bargelaan 190 2333 CW Leiden: ontdek de vele mogelijkheden in deze bruisende stad! 🏙️

De gemeente Leiden is verhuisd: alles op 1 punt

bargelaan 190 2333 cw leiden

Adres en locatie van Bargelaan 190, 2333 CW Leiden

De Bargelaan 190 is gelegen in de wijk Merenwijk in Leiden. Het pand is gemakkelijk bereikbaar met de auto via de snelweg A44 en de N206. Ook is het pand goed te bereiken met het openbaar vervoer, zoals de bus en de trein.

Geschiedenis van het pand waarop de Bargelaan 190 in Leiden staat

Het pand op de Bargelaan 190 in Leiden dateert uit 1990 en is gebouwd als kantoorruimte. In de loop der jaren hebben diverse bedrijven en organisaties zich gevestigd in het gebouw. Het pand is inmiddels volledig gemoderniseerd en voorzien van alle moderne faciliteiten.

Kenmerken en beschrijving van de omgeving van Bargelaan 190 in Leiden

De omgeving van de Bargelaan 190 is groen en rustig. De wijk Merenwijk waarin het pand gelegen is, is een populaire wijk onder gezinnen en studenten. In de buurt zijn verschillende parken en recreatiegebieden te vinden, zoals het Joppepark en het Elfenmeer.

Bedrijven en organisaties op de Bargelaan 190, 2333 CW, Leiden

Op de Bargelaan 190 zijn verschillende bedrijven en organisaties gevestigd. Zo bevindt zich op de begane grond een supermarkt en een sportschool. Op de verdiepingen zijn diverse kantoorruimtes te vinden, waarin bijvoorbeeld advocatenkantoren en makelaars zijn gevestigd.

Voorzieningen en faciliteiten in de buurt van de Bargelaan 190, 2333 CW, Leiden

In de buurt van de Bargelaan 190 zijn diverse voorzieningen en faciliteiten te vinden. Zo is er een supermarkt op de begane grond van het pand en zijn er diverse winkels en restaurants te vinden in de nabije omgeving. Ook zijn er diverse scholen en sportfaciliteiten te vinden in de wijk Merenwijk.

Bereikbaarheid van Bargelaan 190, 2333 CW, Leiden met het openbaar vervoer

De bereikbaarheid van de Bargelaan 190 met het openbaar vervoer is goed. Op loopafstand van het pand zijn diverse bushaltes te vinden, vanwaar je gemakkelijk naar het centrum van Leiden kunt reizen. Ook is het treinstation Leiden Centraal op fietsafstand van het pand gelegen.

Parkeren bij de Bargelaan 190, 2333 CW, Leiden

Parkeren bij de Bargelaan 190 is mogelijk op de nabijgelegen parkeerplaatsen. Er zijn verschillende opties voor parkeren in de buurt van het pand.

Gemeente Leiden

De gemeente Leiden is verantwoordelijk voor verschillende zaken in de stad, waaronder de parkeervergunningen en het parkeren in de stad. Je kunt bij de gemeente terecht voor informatie over het parkeren en de vergunningen.

Bargelaan 180 Leiden parkeren

Bargelaan 180 is gelegen aan dezelfde weg als de Bargelaan 190. Ook bij Bargelaan 180 zijn diverse parkeerplaatsen te vinden.

Bargelaan 180 Leiden

Bargelaan 180 is gelegen aan dezelfde weg als de Bargelaan 190. Het pand is een kantoorgebouw waarin verschillende bedrijven en organisaties zijn gevestigd.

Gemeente Leiden afspraak maken inschrijven

Je kunt bij de gemeente Leiden terecht om een afspraak te maken voor een inschrijving in de basisadministratie. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn als je verhuist naar Leiden.

Bargelaan Leiden parkeren

Bij de Bargelaan in Leiden zijn diverse parkeerplaatsen te vinden. Je kunt hier parkeren met een parkeervergunning of tegen betaling op de betaalde parkeerplaatsen.

Gemeente Leiden parkeren contact

Als je vragen hebt over het parkeren in Leiden of over de parkeervergunningen, kun je contact opnemen met de gemeente Leiden. De gemeente is bereikbaar per telefoon en per e-mail.

Stadskantoor Leiden openingstijden

Het stadskantoor in Leiden heeft verschillende openingstijden. Je kunt deze vinden op de website van de gemeente Leiden.

Gemeente Leiden parkeervergunning

Als je in Leiden woont en een auto hebt, kun je een parkeervergunning aanvragen bij de gemeente Leiden. Met deze vergunning kun je parkeren op de nabije parkeerplaatsen zonder extra te betalen.

Keywords searched by users: bargelaan 190 2333 cw leiden gemeente leiden, bargelaan 180 leiden parkeren, bargelaan 180 leiden, gemeente leiden afspraak maken inschrijven, bargelaan leiden parkeren, gemeente leiden parkeren contact, stadskantoor leiden openingstijden, gemeente leiden parkeervergunning

Categories: Top 73 bargelaan 190 2333 cw leiden

De gemeente Leiden is verhuisd: alles op 1 punt

Waar zit gemeente Leiden?

Waar zit gemeente Leiden?

Gemeente Leiden is gelegen in de provincie Zuid-Holland. Het is een stad en gemeente in de Randstad, een stedelijk gebied in West-Nederland dat bestaat uit Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en andere omliggende steden. Leiden is een historische universiteitsstad en heeft ongeveer 123.000 inwoners.

De gemeente Leiden is de op drie na grootste gemeente in Zuid-Holland en bestaat uit 13 wijken. De gemeente omvat ook het nabijgelegen dorp Oegstgeest en is gelegen aan de noordwestelijke rand van het Groene Hart, een gebied van open landschap tussen de stedelijke gebieden van de Randstad.

Leiden is een belangrijke stad in de regio, met een rijke geschiedenis en een levendige cultuur. Er zijn tal van bezienswaardigheden en activiteiten te zien en te doen, waaronder het Rijksmuseum van Oudheden, het Naturalis Biodiversity Center, de historische Burcht van Leiden en het Museum Volkenkunde. Daarnaast zijn er vele festivals en evenementen, zoals het Leiden International Film Festival en de Leidse Lakenfeesten.

De gemeente Leiden heeft ook een belangrijke economie, met veel bedrijven en instellingen die actief zijn in de gezondheidszorg, biotechnologie en onderzoek. De universiteit van Leiden is een van de oudste en meest prestigieuze universiteiten van Nederland en is een belangrijke motor voor economische groei en ontwikkeling in de regio.

FAQs:

1. Wat zijn de belangrijkste wijken in Leiden?

De gemeente Leiden bestaat uit 13 wijken. De belangrijkste wijken zijn: Centrum, Noord, Zuidwest, Zuidoost en Leiden Zuid.

2. Hoe kom ik naar Leiden?

Leiden is goed bereikbaar met de auto, trein en bus. Amsterdam en Schiphol Airport liggen op ongeveer 30 minuten afstand per trein, terwijl Rotterdam op ongeveer 20 minuten afstand ligt. Er zijn ook directe treinverbindingen naar andere steden in Nederland en Europa.

3. Wat zijn de belangrijkste bezienswaardigheden in Leiden?

Enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden in Leiden zijn het Rijksmuseum van Oudheden, de historische Burcht van Leiden, het Museum Volkenkunde en het Naturalis Biodiversity Center. Daarnaast zijn er vele andere attracties en activiteiten, zoals rondvaarten door de grachten, wandelingen door historische wijken en winkelen in de binnenstad.

4. Wat zijn de belangrijkste festivals en evenementen in Leiden?

Enkele van de belangrijkste festivals en evenementen in Leiden zijn de Leidse Lakenfeesten, het Leiden International Film Festival, de Leiden Marathon en de Leidse Jazzweek.

5. Wat zijn de belangrijkste bedrijven en instellingen in Leiden?

Leiden heeft veel bedrijven en instellingen die actief zijn in de gezondheidszorg, biotechnologie en onderzoek. Enkele van de belangrijkste bedrijven zijn Janssen Vaccines, Galapagos, BaseClear en Fujifilm Diosynth Biotechnologies. De universiteit van Leiden is ook een belangrijke instelling en een motor voor economische groei en ontwikkeling in de regio.

Leiden is een prachtige stad om te bezoeken en om in te wonen. Het heeft een rijke geschiedenis, een levendige cultuur en een belangrijke economie. Of u nu geïnteresseerd bent in kunst, geschiedenis, wetenschap, festivals, winkelen of gewoon ontspannen, Leiden heeft voor elk wat wils. Het is zeker de moeite waard om te verkennen en te ontdekken.

Is Leiden een gemeente?

Leiden is niet alleen een stad, maar ook een gemeente. Het is gelegen in de provincie Zuid-Holland, in het midden van de Randstad, het stedelijk gebied in Nederland dat bestaat uit Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht.

Leiden is een van de oudste steden van Nederland en heeft een lange geschiedenis van universitair onderwijs, wetenschap en cultuur. Het heeft een rijk cultureel erfgoed, zoals de monumentale gebouwen, kerken en musea die de stad rijk is. De gemeente Leiden heeft ongeveer 125.000 inwoners en is verdeeld in verschillende wijken en buurten.

Gemeente Leiden: organisatie en taken

De gemeente Leiden is een lokale overheid die verantwoordelijk is voor verschillende taken en diensten binnen de stad en haar omgeving. Het is een autonome overheid, wat betekent dat het haar eigen beslissingen kan nemen over bepaalde zaken binnen haar gebied.

De gemeente Leiden is verdeeld in verschillende afdelingen, elk met een eigen verantwoordelijkheid en taak. Enkele van de belangrijkste afdelingen zijn:

– Burgemeester en Wethouders: de hoofdverantwoordelijken van de gemeente en de uitvoerders van gemeentelijk beleid. Zij zijn verantwoordelijk voor het dagelijkse bestuur van de stad en zorgen ervoor dat alle taken en verantwoordelijkheden in goede banen geleid worden.

– Gemeenteraad: bestaat uit verschillende politieke partijen die de burgers van Leiden vertegenwoordigen. De gemeenteraad is verantwoordelijk voor het nemen van beslissingen over belangrijke zaken binnen de gemeente, zoals het vaststellen van het gemeentelijk beleid, de begroting, het belastingstelsel en de strategie van de stad.

– Afdeling Stadsbeheer: verantwoordelijk voor de openbare ruimte in de stad, zoals wegen, pleinen en parken. Ook zijn zij betrokken bij het afvalbeheer, de reiniging van de stad en de bestrating.

– Afdeling Sociale Zaken: deze afdeling is er voor de zorgbehoevende burgers in de stad. Zij helpen bij het verstrekken van uitkeringen, het verlenen van zorg, het regelen van huisvesting en het bevorderen van maatschappelijke participatie.

– Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling: verantwoordelijk voor de ruimtelijke ontwikkeling van de stad. Dit houdt in dat zij zich bezighouden met zaken als stedenbouw, ruimtelijke planning, infrastructuur en het vaststellen van bouwregelgeving.

Taken en verantwoordelijkheden van de gemeente Leiden

De gemeente Leiden is verantwoordelijk voor verschillende taken en ruimtelijke ordening in de stad en de omliggende gebieden. Enkele van de belangrijkste taken en verantwoordelijkheden zijn:

– Handhaving van de openbare orde en veiligheid binnen de stad

– Het faciliteren van het lokale bedrijfsleven en het creëren van economische groei

– Het verstrekken van vergunningen voor commerciële en residentiële ontwikkeling

– Het beheren en onderhouden van de openbare ruimte binnen de stad, zoals wegen, pleinen, parken en groenstroken

– Het verlenen van sociale zorg aan de inwoners van Leiden, inclusief het verstrekken van sociale en financiële ondersteuning

– Het faciliteren van scholen en onderwijsinstellingen binnen de stad

– Het bevorderen van een duurzame en milieuvriendelijke stad

FAQs: Is Leiden een gemeente?

Hieronder vind je antwoorden op enkele veelgestelde vragen over de gemeente Leiden:

1. Wat is het verschil tussen Leiden en de gemeente Leiden?

Leiden is de stad zelf en de gemeente Leiden is de lokale overheid die verantwoordelijk is voor het bestuur van de stad en haar omgeving. De gemeente is verdeeld in verschillende afdelingen die allemaal hun eigen verantwoordelijkheid en taken hebben. Dus als je het hebt over Leiden als gemeente, dan heb je het over de organisatie die verantwoordelijk is voor het bestuur van de stad.

2. Hoe groot is de gemeente Leiden?

De gemeente Leiden beslaat een oppervlakte van ongeveer 23 vierkante kilometer en heeft een bevolking van ongeveer 125.000 inwoners.

3. Wat doet de gemeente Leiden?

De gemeente Leiden is verantwoordelijk voor verschillende taken en verantwoordelijkheden binnen de stad en haar omgeving. Dit omvat onder meer het handhaven van de openbare orde, het beheer van de openbare ruimte, het faciliteren van de lokale economie, het verstrekken van sociale zorg en het faciliteren van onderwijsinstellingen.

4. Hoe werkt de gemeentelijke overheid van Leiden?

De gemeente Leiden heeft een burgemeester en wethouders, een gemeenteraad en verschillende afdelingen die elk hun eigen verantwoordelijkheid hebben. De gemeenteraad is de hoogste autoriteit binnen de gemeente, die verantwoordelijk is voor het nemen van beslissingen over belangrijke zaken binnen de stad.

5. Wat zijn enkele van de belangrijkste uitdagingen voor de gemeente Leiden?

Enkele van de belangrijkste uitdagingen voor de gemeente Leiden zijn het creëren van voldoende huisvesting voor haar inwoners, het bevorderen van duurzame energie en het verbeteren van het openbaar vervoer.

Conclusie

Leiden is niet alleen een stad, maar ook een gemeente die verantwoordelijk is voor verschillende taken en verantwoordelijkheden binnen de stad en haar omgeving. De gemeente Leiden draagt bij aan het creëren van een veilige, economisch bloeiende, duurzame en inclusieve stad voor haar burgers. Of je nu woont, werkt of studeert in Leiden, het is belangrijk om te begrijpen hoe de gemeente werkt en wat haar rol en verantwoordelijkheden zijn.

See more here: luongythuhang.com

gemeente leiden

Gemeente Leiden, gelegen in het westen van Nederland, is een gemeente met meer dan 125.000 inwoners. De gemeente Leiden staat bekend om haar historische en culturele erfgoed, die teruggaat tot de 17e eeuw. Leiden is ook de thuisbasis van de oudste universiteit van Nederland, de Universiteit Leiden. De gemeente Leiden heeft veel te bieden voor zowel inwoners als toeristen, waaronder een breed scala aan winkels, restaurants en activiteiten.

Geschiedenis

Leiden heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 17e eeuw, toen de stad een belangrijk centrum was voor de textielindustrie. De stad werd ook een belangrijk centrum voor wetenschap en cultuur, met de oprichting van de Universiteit Leiden in 1575. De universiteit trok enkele van de grootste denkers en wetenschappers van Europa aan, waaronder de beroemde filosoof René Descartes.

In de jaren 1600 werd Leiden getroffen door de pest, die duizenden levens kostte. De stad herstelde zich echter snel en bleef een bloeiend centrum voor handel en cultuur.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog leed Leiden schade als gevolg van bombardementen, maar het historische centrum van de stad bleef grotendeels intact. Na de oorlog werd er veel moeite gedaan om de stad te herbouwen en te restaureren.

Vandaag de dag is Leiden een bloeiende stad met een rijke geschiedenis en een levendige cultuur. De stad is een belangrijke trekpleister voor toeristen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis, kunst en architectuur.

Cultuur

Leiden heeft veel te bieden op het gebied van cultuur. De stad heeft een groot aantal musea, waaronder het Rijksmuseum van Oudheden, het Museum De Lakenhal en het Naturalis Biodiversity Center. Elk van deze musea biedt unieke en interessante tentoonstellingen over verschillende aspecten van de geschiedenis, kunst en wetenschap.

Leiden is ook de thuisbasis van een aantal festivals en evenementen, waaronder het Leids Ontzet, een jaarlijks festival ter ere van de bevrijding van de stad van het beleg van de Spanjaarden in 1574. Dit festival trekt elk jaar duizenden bezoekers van over de hele wereld.

De stad heeft ook een bloeiende kunstscène, met tal van galerijen en kunstenaarswerkplaatsen. Een van de meest bekende is De Stijl, een kunstbeweging die in Leiden begon in de vroege jaren 1900 en nog steeds invloed heeft op kunst en design.

Activiteiten

Leiden biedt een breed scala aan activiteiten voor bezoekers en inwoners. De stad heeft een bruisend nachtleven, met tal van bars en clubs die open zijn tot laat in de nacht. Er zijn ook veel restaurants en eetgelegenheden waar bezoekers kunnen genieten van heerlijke Nederlandse gerechten en internationale keukens.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in winkelen, heeft Leiden talloze winkelstraten en warenhuizen, waaronder het moderne winkelcentrum Leidsenhage en de historische straat Haarlemmerstraat.

De stad biedt ook tal van sportmogelijkheden, waaronder wandelen, fietsen en hardlopen. Leiden heeft veel prachtige parken en open ruimtes waar bezoekers kunnen genieten van een picknick of een wandeling maken.

Vervoer

De gemeente Leiden is goed verbonden met de rest van Nederland, met een groot aantal trein- en buslijnen die de stad verbinden met andere steden en dorpen in de regio. Het treinstation Leiden Centraal is een van de grootste treinstations van het land en biedt regelmatige verbindingen naar andere belangrijke steden in Nederland, zoals Amsterdam, Den Haag en Rotterdam.

Voor bezoekers die de stad willen verkennen, is fietsen een populaire optie. Fietsen zijn gemakkelijk te huur in de stad en er zijn veel fietsroutes die bezoekers door het historische centrum en langs de grachten leiden.

FAQs

Q: Wat is de beste tijd van het jaar om Leiden te bezoeken?
A: De beste tijd om Leiden te bezoeken is in de lente en de zomer, wanneer het weer mild is en er veel buitenactiviteiten zijn.

Q: Hoe kom ik naar Leiden vanuit Amsterdam?
A: Er zijn regelmatige trein- en busverbindingen die Amsterdam en Leiden verbinden. De reis duurt ongeveer 30-40 minuten met de trein en ongeveer 45-60 minuten met de bus.

Q: Wat zijn de beste musea om te bezoeken in Leiden?
A: Er zijn verschillende musea in Leiden die het ontdekken waard zijn, waaronder het Rijksmuseum van Oudheden, het Museum De Lakenhal en het Naturalis Biodiversity Center.

Q: Zijn er openbare parken en tuinen in Leiden?
A: Ja, Leiden heeft verschillende parken en tuinen, waaronder het Van der Werfpark, het Plantsoen en het Kweeklustpark.

Q: Zijn er fietsverhuurlocaties in Leiden?
A: Ja, er zijn verschillende fietsverhuurlocaties in Leiden, waaronder Rent a Bike Leiden en Fietsverhuur Leiden.

Q: Wat zijn de beste restaurants in Leiden?
A: Er zijn verschillende goede restaurants in Leiden, waaronder Bistro Bord’o, Lot en de Walvis en De La Soul.

Q: Is er een nachtleven in Leiden?
A: Ja, Leiden heeft een bruisend nachtleven, met veel bars, clubs en live muzieklocaties.

Gemeente Leiden biedt veel voor zowel inwoners als bezoekers. Met haar rijke geschiedenis, bruisende cultuur en diverse activiteiten, is Leiden een onmisbare bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar een levendige stad met veel te bieden.

bargelaan 180 leiden parkeren

Bargelaan 180 Leiden parkeren: alles wat je moet weten

Als je wilt parkeren in de buurt van Bargelaan 180 in Leiden, zijn er verschillende opties beschikbaar. In dit artikel zullen we de verschillende parkeringsmogelijkheden rond Bargelaan 180 bespreken, inclusief informatie over tarieven, openingstijden en andere relevante details.

Parkeren bij Q-Park Schuttersveld

Q-Park Schuttersveld is de dichtstbijzijnde parkeergelegenheid bij Bargelaan 180, op slechts een paar minuten lopen. De parkeerplaats heeft ruimte voor 300 auto’s en is 24/7 geopend. De tarieven zijn echter behoorlijk hoog, met een uurtarief van €3,50 en een dagtarief van €22,50.

Parkeren bij Parkeergarage Haagweg

Parkeergarage Haagweg is een andere optie voor parkeren in de buurt van Bargelaan 180. Het is iets verder weg dan Q-Park Schuttersveld, maar nog steeds op loopafstand. De tarieven zijn ook iets lager dan bij Q-Park, met een uurtarief van €2,00 en een dagtarief van €12,00. Het maximum dagtarief bedraagt €12,00.

Gratis parkeren in de buurt van Bargelaan 180

Als je liever op zoek gaat naar gratis parkeren in de buurt van Bargelaan 180, zijn er een paar opties beschikbaar. Houd er rekening mee dat gratis parkeerplaatsen in Leiden erg schaars zijn en dat je vaak een eindje moet lopen om bij je bestemming te komen.

Een optie is om te parkeren in de buurt van station Leiden Lammenschans en vervolgens te voet verder te gaan naar Bargelaan 180. Houd er echter rekening mee dat dit een redelijke afstand is en dat je ongeveer 20 minuten moet lopen om bij je bestemming te komen.

Een andere optie is om te parkeren in de woonwijk ten noorden van de Willem de Zwijgerlaan en vervolgens de brug over te steken naar Bargelaan 180. Houd er rekening mee dat dit ook betekent dat je een afstand van ongeveer 20 minuten moet lopen.

FAQs

1. Kan ik parkeren op Bargelaan 180 zelf?

Nee, er is geen parkeergelegenheid beschikbaar direct op Bargelaan 180.

2. Zijn er fietsparkeerplaatsen beschikbaar?

Ja, er zijn fietsenrekken beschikbaar rond het kantoorpand op Bargelaan 180.

3. Is het veilig om mijn auto te parkeren in Q-Park Schuttersveld?

Ja, Q-Park Schuttersveld is een veilige parkeergarage waar cameratoezicht aanwezig is.

4. Kan ik betalen met een creditcard op Parkeergarage Haagweg?

Ja, bij Parkeergarage Haagweg kun je betalen met een creditcard, pinpas of contant geld.

5. Wat zijn de openingstijden van Q-Park Schuttersveld?

Q-Park Schuttersveld is 24/7 geopend.

6. Kan ik van tevoren reserveren bij Parkeergarage Haagweg?

Nee, reserveren is niet mogelijk bij Parkeergarage Haagweg.

7. Zijn er invalidenparkeerplaatsen beschikbaar in de buurt van Bargelaan 180?

Ja, er zijn invalidenparkeerplaatsen beschikbaar in de buurt van Bargelaan 180.

8. Moet ik betalen voor parkeren op zondag?

Op zondag gelden dezelfde tarieven als op andere dagen.

9. Is er een maximumtarief voor dagparkeren?

Ja, bij Parkeergarage Haagweg bedraagt het maximumtarief voor dagparkeren €12,00.

10. Kan ik een boete krijgen voor parkeren in de buurt van Bargelaan 180?

Ja, als je illegaal parkeert, kun je een boete krijgen. Zorg er dus voor dat je altijd op een legale parkeerplaats parkeert en dat je de parkeertijd op de juiste manier in acht neemt.

Images related to the topic bargelaan 190 2333 cw leiden

De gemeente Leiden is verhuisd: alles op 1 punt
De gemeente Leiden is verhuisd: alles op 1 punt

Article link: bargelaan 190 2333 cw leiden.

Learn more about the topic bargelaan 190 2333 cw leiden.

See more: https://luongythuhang.com/blog/

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *